top of page
Hallo.png

Mijn naam is Wendy van Dijk.

Mensen omschrijven mij als een positieve, warme, liefdevolle en spontane vrouw die meevoelend, open, oprecht en toegankelijk is en een luisterend oor kan bieden.

 

In mijn Praktijk PuurHart begeleid ik mensen bij hun groei en persoonlijke ontwikkeling door middel van bewustwording en heelwording. Mensen die vastlopen en even niet meer weten hoe ze verder moeten, maar eigenlijk niets liever willen dan gewoon gelukkig zijn. Dit doe ik op een zachte en rustige manier vanuit verbinding en veiligheid.

Over Wend

Als kind kon ik me al goed inleven in anderen en zag al snel wat er aan de hand was. Dit alles deed ik vanuit mijn intuïtie, een natuurlijke gave die we eigenlijk allemaal bezitten. Het gezin waarin ik opgroeide voelde niet altijd veilig en ook toen ik uit huis ging kreeg ik te maken met de nodige levenslessen. Dit was niet altijd gemakkelijk. Mooie dingen, maar ook heftige gebeurtenissen kwamen op mijn pad. Ik kwam terecht in een overlevingsstand en cijferde mezelf vaak weg. Ik vond het belangrijk dat het de ander goed ging en dat ik die kon helpen, maar was totaal niet bezig met wat ik eigenlijk nodig had. In 2011 overleed de vader van mijn kind na langdurig ziek zijn. Mijn zoon was destijds 3 jaar en ik bleef samen met hem achter. Ik voelde me in eerste instantie verslagen. Was dit het dan na al dat vechten? We hadden er alles uitgehaald, maar de uitkomst was hard en confronterend. Toch moest ik verder samen met mijn zoon.

"Was dit het dan na al dat vechten?"

Voor mij werd het nog belangrijker om tijd met mijn dierbaren door te brengen en alles uit het leven te halen. Maar hoe doe je dat dan? Je hebt ook je verantwoordelijkheden, je verplichtingen en misschien niet de financiële middelen om datgene te doen wat jij leuk vindt en jou gelukkig maakt.

Ik bleef positief, ging minder werken en probeerde een goede moeder te zijn. Ik maakte tijd voor datgene wat ik belangrijk vond. Weer kreeg ik het nodige voor mijn kiezen. Dit keer betrof het niet alleen de mensen om me heen, maar deze keer was ikzelf ook aan de beurt. Chronische vermoeidheid, andere lichamelijke klachten. Waarom? Tot ik op een dag me realiseerde dat dit alles met mezelf te maken had. Voor wie ging ik nou eigenlijk door? Wat wilde ik bewijzen? Er voor anderen zijn is goed, maar was IK niet belangrijk genoeg? Ik besloot het roer om te gooien.

Tekst 2

De opleiding tot Lichaamsgericht energetisch therapeut bij Centrum Puur kwam meerdere malen voorbij. Het voelde dat deze opleiding een mooi begin was om met mezelf aan de slag te gaan en echt iets voor mezelf te gaan doen. Ik schreef me in met als doel uiteindelijk mijn eigen praktijk te kunnen beginnen. Daarnaast ging ik in gesprek met mijn werkgever, waar ik na bijna 18 jaar besloot te stoppen. Bij dat bedrijf had ik allerlei functies ingevuld en was ik ook Logistiek Manager geweest. Ik wist dat deze ervaringen me ook zouden gaan helpen bij het opstarten van een eigen bedrijf.  Het voelde meteen goed om mijn te hart volgen! Het gaf me een bevrijdend gevoel en er kwam rust over me heen. Meer tijd voor mezelf en dat gaan doen waar mijn hart ligt!

 

"Mijn klachten namen flink af en inmiddels voel ik me zoveel beter"

Bij de lesdagen van de opleiding voelde ik me erg thuis. Je ondergaat een diepe reis met jezelf en het laat je inzien dat de blokkades die je hebt; zowel lichamelijk als geestelijk opgeruimd kunnen worden zodra je er bewust mee aan de slag gaat. Zo groei je enorm en zit je lekkerder in je vel. Mijn klachten namen flink af en inmiddels voel ik me zoveel beter. Ook kan ik meer geven, zowel aan mezelf als aan de ander, zonder steeds over mijn eigen grenzen heen te gaan. Wanneer je van binnen verandert dan zal alles en iedereen met je mee veranderen. Het brengt zoveel moois en wat voelt het goed om je innerlijke kracht beter in te kunnen zetten. Weten dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en wanneer je echt in jezelf gelooft je dat geluk ook zal krijgen. De mooie tools en methodes die ik leerde tijdens de opleiding zet ik nu in bij de sessies die ik begeleid.

In de opleiding tot lichaamsgericht energetisch therapeut en met een extra module ben ik in aanraking gekomen met ‘Systemisch Werken’. Deze krachtige werkvorm is voor veel mensen ook wel beter bekend als ‘familieopstellingen’. Met systemisch werken krijg je vragen beantwoordt rondom relaties, kinderen, geld of werk. Blokkades worden zichtbaar waardoor je ze kunt opruimen wat uiteindelijk tot meer rust, ruimte en kracht zal leiden. Met deze krachtige werkvorm ga je al snel naar de onderstroom en werk je vanuit je ziel. Ik kan wel zeggen dat het iets magisch is waar ik verliefd op ben geworden en wat ik graag gebruik tijdens mijn sessies.

 

Na deze verrijkingen heb ik doorgepakt en heb ik de opleiding tot lichaamsgericht trauma therapeut bij Centrum Puur afgerond. Alles in deze opleiding heeft me geraakt en ieder deel in mij voelt dat dit is wat ik met heel mijn hart wil doen. Dat mogen aanraken en zien wat niet eerder gezien mocht worden in vertraging en verbinding en waar veiligheid voorop staat.

 

Na een aantal jaren heel wat sessies begeleid te hebben heb ik ook een opleiding tot Licht Channeler bij Tri Of Light afgerond. Tijdens mijn sessies krijg ik namelijk vaak boodschappen door en deze opleiding gaf me meer inzicht hoe ik nog beter contact kan maken met de lichtwereld. Hierdoor kan ik nog gerichter aan de slag en volledig afgestemd zijn op de cliënt. Ook ben ik in staat om op afstand meer inzichten en vragen beantwoord te krijgen door contact te maken met overleden dierbaren of met jou mocht je over iets of iemand helderheid willen hebben. Dit is soms wenselijk om net even wat meer rust van binnen te krijgen of inzicht waar nog aan gewerkt mag worden of waar je tegenaan loopt.

Ook heb ik ondertussen verschillende modules doorlopen tot gecertificeerd paardencoach bij Caprilli Coaching & Training. Hierdoor kan ik het paard inzetten voor coaching met mijn cliënt. Paarden zijn heel puur en kunnen heel veel zichtbaar maken. Een sessie met een paard wordt als heel magisch ervaren.

 

Het liefst ga ik vanuit mijn praktijk met jou aan de slag zodat ook jij kunt ervaren dat alle kracht en weten al in je zit. Hopelijk zie ik je snel en gaan we samen een mooie reis naar jezelf maken.

Tekst 3
Tekst 4
bottom of page