top of page

Systemisch werken

(Familieopstellingen)

Iedereen maakt deelt uit van een systeem. Wanneer je geboren wordt behoor je tot een familiesysteem en wanneer je in een organisatie werkt tot een organisatiesysteem. Zo zijn er nog veel meer systemen. Bij systemisch werken krijg je inzicht in jouw plek en de verhouding tot anderen in dat systeem. Het maakt verstoorde verhoudingen binnen systemen zichtbaar. Door een opstelling leer je op diep niveau kijken naar je eigen plek, de plek van anderen en de acceptatie hiervan. Het leert je waar blokkades zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag die zorgen voor belemmering in je ontwikkeling en groei. Het kan je veel inzicht geven en tot verandering leiden. Vaak dragen wij dingen die niet van ons zijn en dit wordt al snel duidelijk bij een opstelling.

Je kan een thema inbrengen waar je meer duidelijkheid over zou willen hebben. Ik begeleid je tijdens de opstelling en voel met je mee wat er nodig is. Meestal laat ik je zelf deelnemen aan de opstelling omdat dit voor mijn gevoel een hele mooie en waardevolle manier is om bewust te worden van je eigen lichaam en de kracht en weten die je al in je hebt wanneer je dicht bij jezelf blijft.

Bij een 1 op 1 sessie werk ik met blaadjes of poppetjes om dingen inzichtelijk te krijgen. In een groepssessie wordt er ook gewerkt met representanten. Dit zijn andere mensen die in het veld deelnemen en ieder iets of iemand vertegenwoordigen.  

bottom of page