top of page

Paarden coaching

Wanneer we een ingrijpende gebeurtenis meemaken is een natuurlijke reactie dat we vechten of vluchten, maar als men zich niet goed kan oriënteren en niet goed kan kiezen zal men bevriezen. Hierdoor kan trauma ontstaan.

Bij behandeling van trauma is het erg belangrijk dat geest en lichaam wordt aangesproken. Veel behandelingen worden namelijk alleen toegepast op de geest; denk aan behandeling door middel van gesprekken of medicijnen. Een essentieel onderdeel voor een effectieve behandeling is dat het lichaam hier ook in meegenomen wordt. Het lichaam verteld ons dingen die de geest zich niet (meer) kan herinneren. Als lichaam en geest niet als eenheid worden benaderd, kunnen we traumatische ervaringen nooit diepgaand begrijpen of verwerken. Als we bevrijd willen worden van onze symptomen en angsten, moeten we onze diepe fysiologische hulpbronnen aanboren en bewust gebruiken.

Een trauma kan worden genezen zonder oude herinneringen op te halen en hun emotionele pijn te herbeleven. Integendeel zelfs: ernstige pijn kan opnieuw traumatiserend zijn. Het is essentieel dat er rust, veiligheid en bescherming geboden wordt.  Ook is het belangrijk dat we bij trauma de energie die door beweeglijkheid is vastgezet, kunnen ontladen door de beweging af te maken.

In mijn praktijk ga ik op een zachte en rustige manier met jou kijken wat er nodig is. Ik werk op lichamelijk, geestelijk en zielsniveau waarbij veiligheid en verbinding voorop staan. Ik ondersteun bij het reguleren van het lichaam om alsnog dat te verwerken wat toen niet verwerkt kon worden. Ik vind het belangrijk dat ik er voor jou kan zijn en dat je deze keer niet alleen bent. Ik blijf bij je en we doen dit samen. Ook vind ik het belangrijk dat we niet te snel gaan zodat je lichaam en geest de tijd krijgen om rustig te verwerken en er diepe heling plaats kan vinden. Het is namelijk de bedoeling dat de diepe wonden in jou weer geheeld worden zodat jij weer geheeld kan worden en meer kan gaan genieten van het leven zonder beperkingen en belemmeringen.

Na de opleiding tot Lichaamsgericht energetisch therapeut ben ik met de trauma opleiding gestart. Hierdoor ben ik in staat om op een nog dieper niveau met mijn cliënten te werken. Dat aanraken en verwerken wat niet eerder verwerkt kon worden.

bottom of page